miércoles, 12 de noviembre de 2008

la seva crisi QUE LA PAGUIN ELLS! totes a la mani 15-N


MANIFEST D’ESQUERRA UNIDA 15 de novembre de 2008
Que no t’enganin...
la seva CRISI que la paguin ells! Fes sentir la teva veu!
Totes a la Mani 15-N!




A pesar dels esforços de les instàncies econòmiques i financeres i de bona part de la classe política per amagar la realitat, avui és més que evident que ens trobam davant una crisi que no té precedents i que fa mesos que els ciutadans i ciutadanes senzills pateixen a les seves butxaques, a la cistella de la compra, en el fet de no arribar a finals de mes.

A més, es tracta d´una crisi excepcional i que per primera vegada és global, és a dir, afecta tot el planeta i especialment les capes més desafavorides, en una triple dimensió: és una crisi econòmico-financera, energètica i alimentària.

Tothom reclama ara que la crisi no l’han de pagar els més dèbils, però les me-sures que es promo-uen des de les més altes instàncies con-verteixen aquest suposat objectiu en pura retòrica, a la vista dels esdeveni-ments: ajuts direc-tes per a les grans constructores, o in-jeccions mil-milio-nàries als bancs valen com a exemple.

Per altra banda, la crisi pot esdevenir una coartada per-fecta per a una nova concentració de capitals i la reducció de costs per part de les grans empreses, així com una excusa ideal per empitjorar les condicions laborals de les treballado-res i els treballadors.

A les Illes Balears també ha arribat la crisi, a pesar de la fortalesa del turisme com a motor econòmic. Les previsions d´augment del nombre d´aturats per a aquest hivern assenyalen que es tanca un cicle històric en el qual la quasi-plena ocupació ha servit com a amortidor de moltes situacions, com els alts índexs de precarietat i temporalitat, o les altes taxes d´inequitat i l'abandó de l´educació obligatòria per part de gairebé la meitat dels joves.

Per tot això, Esquerra Unida s’avança i proposa un paquet de mesures alternatives davant les receptes majoritàries, amb la voluntat de situar les persones en primer terme.

Començant per una qüestió de sentit comú: exigir als bancs alguna cosa a canvi dels nostres doblers: ajudes di-rectes a les famílies hipotecades, i près-tecs en condicions especials per als jo-ves, les petites em-preses i aquells que vulguin accedir a la seva primera vivenda.

Mesures com una política activa d´ocupació (i no basada només en la subvenció a les empreses que contractin aturats), amb la reconversió de les petites empreses de construcció i altres en fallida cap a noves empreses d´economia social i cooperatives. O la creació d´un servei públic de construcció d´habitatges. I l´adquisició dels actius de Futura i Spanair per crear un ens públic d´aviació civil… Es tracta de propostes pragmàtiques, quantificables i sobretot, es tracta de voluntat política i de saber estar a l´altura de les circumstàncies.

Trobaràs les propostes en aquest blog
http://grupalternativescrisi.blogspot.com/


Encara no coneixes el Grup d'Alternatives a la Crisi?!
Què és el g.a.c.?


El Grup d'Alternatives a la Crisi -g.a.c.- és una iniciativa impulsada inicialment per Esquerra Unida amb l'objectiu fonamental de constituir un espai estable d'accó política i debat per abordar la crisi des de diferents vessants: reivindicació i activisme social, institucional, cultural, lúdico-festiu...


És una convocatòria oberta a tothom, on totes les persones i entitats interessades en el debat d'idees, la generació de propostes, o la producció de pensament alternatiu ESTAU CONVIDADES.


A la primera reunió del g.a.c. cel·lebrada el passat dilluns 11 de novembre decidirem possar en marxa el blog en construcció
http://grupalternativescrisi.blogspot.com per, entre d'altres, donar suport a la mobilització convocada pel 15 de novembre, donant-li la màxima difusió.Aquí hi trobareu tota l'actualitat d'aquest col·lectiu.

Per participar activament o formar part del nostre llistat de distribució només heu d'enviar-nos un mail amb les vostres dades a
alternatives.crisi@gmail.com






No hay comentarios: